usayd dan fida'

kecomelan tanpa batasan

kamus.vicks.declaration card

dalam flight ke negara bermata sepet

ahna dan ahya

juga kecomelan tanpa batasan

cinta dan mangga

mampukah mangga menjamin cinta yg berkekalan?

subway.seoul

subway yg user friendly.senang nak paham walaupon hampir seratus stesen

mangga dan saya

hanya recycle mangga yg ade

stamp world.seoul

saya dan obama

nmpak sgt obama ni caring orgnye.

terang architecture workshop '11

bersama dengan head delegate yg x brape nak head.

Tuesday, 21 February 2012

palestine di hatiku..

assalam...

hurm.. ape kabar... dah beberapa minggu sem bermula.. ke sibukan masih belum trasa sgt.. cume suam2 kuku je.. kerje2 utk accreditation pon.. x heavy mne.. jdnye saya ade lah mase sket utk membantu aqsa syarif gombak dlm mende2 design2 nih... kebetulan org kuat die ikhwah yg saya betol2 knal.. rase besemangat sket nak buat.. hee..

tekan2 sane sini... maka jdlah canggini..



alhamdulillah byk input dan comment yg dapat..so.. sampai situ dulu lah kali ni.. wassalam

Friday, 10 February 2012

accreditation.tenat.



2.57 am..

ngantuk.. tp esok kne submit design.. org len dah nak kne print.. aih..

caaem.. council of architecture n accreditation malaysia.. watak saya sebagai asst media.. yg menguruskan segala design2 yg diperlukan dlm event ini.. bukannye nak.. tp jawatan kat archais menyebabkan saya tsangkut kat sini.. ikutkan hati.. aiyoh pnat lah. tp x pe.. pengalaman dan berjasa utk org..

bermula dr akhir sem lepas.. sampai la bulan 3 karang.. byk keje yg kne buat.. each design kne consult dgn lect berulang2 kali.. formality itu penting katenye.. dpt yg review design sume bro suhaimi.. lect yg ternama dlm bidang photography n videography.. hurm byk la blaja..

jdnye di sini ade beberape design da buat.. yg ni utk reminder utk sape yg tak anta lg








jdnye.. sampai itulah wat mase ni.. wassalam.

Monday, 6 February 2012

YOQ 12-menjunjung sirah membumi ibrah.




..assalam...

sekian lame tak mlibatkan sgt diri dgn program2 ikram akhirnye berstuju jugak utk menjd head media utk mukhayyam kali ni.. mule2 expect mcm lme lg bile muaz n rahman call sudi ke tak amik jwtan tu since usrah kami mcm kne arrange mukhayyam kali ni.. tetiap sorg ade jawatan masing2.. jadinye yg paling seswai ngan saya ni la die.. media..jd tanpe berfikir panjang iyekan jelah..

tibe waktunye.. padat pulak la dengan final project.. exm..media utk prog baitul muslim kajang+hululangat.. dan juga pam accreditation.. jadinye kalut2.. so logo dulu na kne design.. pung pang..jdlah gini
tp mendapat kritikan ebat .. kotak kasutla.. tak nmpak ibrah lah. hurm.. i deserved it .. buat dlm seploh minit.. kat skecap.. haha.. then pung pang..





jdilah gini pulak.. hurm ni derang mcm suke.. comel katenye.. hurm bile derang suke saya pon suke.. jdnye.. bolehlah berdiam diri dan menfokuskan diri utk exm dan accreditation.. mase ni project ape sume da settle.. n x lme kmudian nak kne buat video teaser utk muhayyam.. cari bhn2 video yg lepas2.. then buat2.. jd la gini



pastu ok.. derang pon suke.. n mcm biase saya lagi la suke.. n lepas tu fokuslah dekat accreditation btol2 since slain menjd media.. saya terlibet dlm documentation jugak.. tp last2 bru taw kne wat banner jugak ..humm.. ok.. orait just ejas2 sket dr logo.. n settle..


alhamdulillah. diterima pakai oleh sume.. lastly bejaya di print dgn harge rm60++.. pastu dah dkat2 last saya jugak design tag brochure and plaque utk penceramah.. hurm.. yg ni mlm tu da mjlis prsmian.. ptg tu bru dok design n print.. tp dgn bantuan najib.. alhamdulillah sume bjalan lancar..haa design sume simple2.. gune ape yg ade jek.. nak cepat la katekan...haha

haa kan sume lebeyh kurang je... haha.. apebile da mls pikir panjang...tp alhamdulillah sume ok je.. x taw la pulak hati derang ckp ape.. ahaha..okeh pade hari kejadian sume ok2.. program best.. kalau nak compare yg dulu pegi kali ni mmg santai.. game pon sronok.. aktvt takla heavy mane..masuk utan ade.. men2 indoorgame ade.. explore race ade.. wargame ade..dodge ball ade.. mcm2 ade.. mmg saya rase heppi la. senang cite... walaupon jadi fc dan ajk juga peserta.. sume sporting abes.. mmg naise.. but then kat hari last tuh.. supposedly saya kne siapkan vid pnutup la kononnye.. tp ade hal blaku.. lptop tibe2 off n x sempat siap.. maka tertanguhlah kerje saya.. slame beberape minggu.. haha.. kire da lambat aa.. smangat mukhayyam tuh da pudar la kot..

actually pc saya kat kaed.. mese tu pulak bercuti kat umh.. so nak bwk balik pc tu mmg la payah.. sbb x lame lepas tu kne bwk balik gi kaed utk accreditation pulak.. mcm2 crite.. so... tangguhlah la kejap penghasilan video. n lambat la sket siap video tuh.. tp outcome die berbaloila ...............kot..



jdnye.. itulah crite tentang YOQ 12.. maaflah rakan2 komiti yg laen saya mmg lmbat sket wat keje.. pastu cam clumsy sket.. maaf skali lagi..

p/s: video len ade je.. da compose.. nak sile kutip dgn saya.. [ikhwah only].. marwan tahu mengape... haha