usayd dan fida'

kecomelan tanpa batasan

kamus.vicks.declaration card

dalam flight ke negara bermata sepet

ahna dan ahya

juga kecomelan tanpa batasan

cinta dan mangga

mampukah mangga menjamin cinta yg berkekalan?

subway.seoul

subway yg user friendly.senang nak paham walaupon hampir seratus stesen

mangga dan saya

hanya recycle mangga yg ade

stamp world.seoul

saya dan obama

nmpak sgt obama ni caring orgnye.

terang architecture workshop '11

bersama dengan head delegate yg x brape nak head.

Saturday, 29 November 2008

ohohoo..kekusutan yg mlampau

ngehe.. hari demi hari kurase smakin kusut.. agak byk pristiwa yg kurang baik mlanda.. huh..

1) awl2 mule sem dulu aku tlh dlantik sbgai presiden qlc... wah.. mmg nightmare bg aku.. dr sem lepas aku jd pnolong.. tu pon aku da tak trtlaksana tugas sbgai pnolong.. ni kan pulak jd presiden sndri.. pda mulenye aku da mintak utk lpaskan jwtn tuh so aku igt da ilangla jwtan kat aku tuh.. tp ttbe ade org cll menyatakan aku nih presiden.. wah.. mmg tkejut aku time tu.. tp nnti akn ade meeting utk pralihan jawatan utk bg title presiden uh kat bdak2 1st year.. huh..

2) enset aku pulak ilang.. hurm.. mmg tensen time nih.. ilang pulak waktu2 penting.. sbb ade 1 program ni mmrlukan bantuan aku sket.. n then ble enset ilang tros lost connection.. huh.. lg satu aku tgh time tu gak aku da nak kne submit 1st project.. mmg la time tu paling kusut.. sbb byk keconfiusan brlaku.. time tu la nak tanye pendapat org lain.. tp ble enset ilang... sme tinggal khayalan... dgn no tepon bratus dlm uh.. gamba2...huh.. enset tu mmg jd sjrah je la.. yg tak leh bla.. skali ngan charger2 pon die kaut skali.. hanya tuhan la mampu mmbalas jasa baik beliau..

3) grup dlm studio.. huh.. plan baik yg drancang ngan wani dari cuti lagi tak menjadi.. sbb 2nd project nih memerlukan cooperation yg amat tinggi ... tde mende tuh ssh jadinye.. so kami da plan baik punye utk satu grup.. tp ble time tugasan dberi smenye lr dr ape yg drancang.. jd ktorg tpakse dok grup len2.. tp xpe redha je.. grup aku ni skang best gak tp cme cm bising2 sket.. n ramai jek tkejut sbb aku ni cm x leh bsing2..

4) aku dpt ulcer lg!! huh kali ni mmg besau.. menyababkan aku ni jd lebih pendiam dr biase.. nak makan, cakap n ape2 yg gne mulut sme ssh.. argh sakit dan pedih tu je yg trase.. alhamdulillah time last present dulu die baru nak membesa.. tade la sakit sgt.. skang die da klimaks.. mmg pling besa la.. kalau tgk pon mcm mulut org kne tumbuk.. bangkak je sebla.. tp.. nak wat cane tunggu dan bersaba je la..

huh.. tu jek pristiwa2 besa yg kurang baik mlanda.. stakat kecik2.. besela an.. tp bile aku tulis ni aku tringat balik sme ksalahan2 yg aku penah wat.. mybe ni la balasan dier.. kafarah la katakan.. lagi elok pembalasan kat dunia dri kat akhirat.. n ni mnunjukkan mungkin allah masih syg kat aku sbb slalu bg pringatan ttg kesalahn yg aku penah buat.. mmg setiap pristiwa tu ade hikmahnye.. enset mungkin boleh beli baru, ulcer mungkin boleh sembuh tp pmblasan allah d akhirat kelat mesti tak terkira azabnya.. mungkin itulah hikmahnya

wallahua'lam

Friday, 14 November 2008

minggu pertama di sem kedua..di tahun ke dua..

hoho masih sempat aku menjenguk blog yg hampir seminggu ditinggalkan... alhamdulillah dalam minggu pertama nih sume masih berjalan normal.. tidor pon masih teratur.. bak kate org mmg dlm situasi terbaik la..

sem ni aku hanya ade 13 jam contact hour dgn 3 subject.. maksudnye tade la busy mne.. kalau dulu 16.. skang da kurang sket.. so bharap agar boleh perform dgn lebih mantap.. tadi ade kelas ies.. yg mengajarnye mdm jue.. hurm agak best sbb mmg die pandai menghidupkan suasana dlm kelas.. dan pandai membuka mata plajar ttg persekitaran dr pandangan islam.. bukan barat semata2 ..padan la budak studio 3 mmg suke sgt kat die.. utk subject ibe.. no comment sbb lect tak dtg.. sbb ade meeting.. lect aku nih head department.. mmg la die busy sket.. utk ed2.. da ade project iaitu.. buat calender utk company dgn kertas.. takleh gne gam,salotep dan stepler sme kne pakai origami jek.. boleh potong n lipat jek ..haha.. mmg mencabar sket.. tp idea tu aku da ade.. tunggu nak proceed jek dr mdm..

usrah.. pon da mule.. smlm.. khadiran cacat sket sbb ade 2org x dtg.. kbetulan sblum tu aku diberi task utk bgg sdikit pringatan ttg azam di sem baru.. haha.. balun jek.. seb baik ade sorang ni jd reference... dpt la point sket.. n aku berjaya bg tazkirah dgn ok.. kalau tak seblum ni byk goreng dr point.. hurm boleh la...hari ahd ni pulak ade prog kat hutan frim kat kepong.. hurm seb baik shari jek.. boleh la pg.. kalau tak ... tak g kot...

hurm.. tade pe da kot.. tgk la len kali kalau senang2 lg boleh la aku merapek kat dlm ni lg..

wasslam

Friday, 7 November 2008

wahh.. da abes 3 minggu?

haa.. ye mmg da nak abes tempoh percutian utk plaja matrik uia.. 11hb atau hari slase karang adalah waktu terakhir utk plajar2 mesti daftar.. kalau tak kang kne saman... tapi ade jek yg da kat sane.. hurm.. budak2 yg amik muet.. derang akan bertungkus lumus kat amf hall atau kat bangunan ly..utk test writing ngan listening.... moga sume berjaya dgn mendapat band 6 blaka.. budak uia kan hebat2~

aku pulak?..hehe.. tak amik lg muet.. bukan taknak atau takde duit.. tp tak sempat utk daftar..sbb masa tu aku kat syria.. tgh best jalan2 sampai tlupe pasal muet ni!!.. so nanti short sem la aku amik.. huhu.. time tu da takde membe.. tinggal la aku sorg yg tak amik lg.. bg sape yg nak repeat bole bgtau ek.. nanti leh la jd geng..haha

3 minggu? pe da aku wat? hurm.. faedah atau tak.. 22 aku buat.. haha mcm agak sengal.. tak lebih tak kurang.. jiwa pon agak kusut masai.. da lama tak g usrah.. haha.. canela rupe iman geng usrah aku.. mesti lagi mantap amalan diorg time cuti nih~ tapi paling penting aku kne tros berusaha!! hoho .. slain tu aku jgak da troskan perjalanan lesen aku.. stelah setaun lepas aku brenti kat L akhirnya aku sambung jugak utk ke P.. huh tp tak abes lg.. klas tu pon byk student.. nak wat klas pon kne q baik punye...

hurm.. next sem ni.. aku akan amik 3 subject.. ies..ibe ngan ed2.. huu sume tu core subjects.. da tade additional sub lg da.. sume da abes.. huh~ english, arabic, comp and fim.. sume dalam kenangan.. huhu..tp dgn berbekalkan pointer cgpa yang tak seberapa.. aku masih perlu berusaha dgn lebih lg utk menjamin masa depan yg cemerlang,terbilang dan gemilang.. doa aku dlm doamu.. ameen~

hurm bru abes latihan driving nih.. huh penat bangat.. matahari pon menyinar dgn dahsyatnya, aku pulak pakai bju itam yg mmg menggalakkan lg penyerapan haba.. huh~ lepas ni tanak pakai dah aa bju itam mase panas2.. kalau tade aral melintang ari jum ni aku amik test jpj.. doakan muga berjaya.. kang bleh aa aku bwk keta.. tade ar nak suro sesape amik lg.. hehe.. okes.. tu je kot.. tah bile pulak aku nak update blog nih... see ya!!

Saturday, 1 November 2008

mahabbah day alumni hira'

aha.. lpas pristiwa kat masjid.. saya mneruskan perjlanan ke jelatek sbgai transit utk ke hira' jeram.. huu jauh uh dri kajang kalau nek ktm... so better turun kat kl n gi sane skali ngan muaz... so bile da sampai kat umh muaz.. aku rehat2 sket... die tgh salin baju.. bile da siap kteorg gerak g umh aqiel pulak..

bile da sampai kat umh pak cik azmi khair nih... anak die pulak takde.. bile call rupenye dia tgh g amik adek die kat gombak saner.. al amin gombak... huh.. tunggu je la.. seb bek time kat umh muaz td sempat sambar majalah PC.. boleh la isi masa lapang jap.. tunggu puny tunggu.. sampai la budak btuah nih.. tgk jam da pkul 3.. alamak majlis start pkul 3.. haha.. bia lambat janji slamat~

next destination ialah shah alam.. sbb nak amik kamal ngan songeb... songeb? wah lame bena tak jumpe.. dari lepas exm lagi.. mcm mne la rupe die... tp bile nak kuar dr banda kl uh.. jammed pulak... ceh ini melambatkan lg perjalanan kite nih.. beritahu saya kepada muaz..tp cane2 pon kiteorg kne sampai gak saner.. sbb ade dr batch 1 sampai 13 dtg nih.. kiteorg batch 12.. tgh2 borak satgi kamal call.. ''oi mne korang? da lambat nih.. '' haha saya ckp.. haa kat pj nih ...pastu di balas''30 minit lgi sampai la an? k2 salam''.. padahal time tuh still dlm tgh sesak kat kl lagi..

at last dlm pkul 4 sampi la ktorg kat umah kamal n gi pas gi amik die kat sec 9 amik ngeb kat sec2.. wah ngeb da smkin macho dan tampan.. n kami borak2 dlm keta.. lpas tu bru tringat yg masing2 kne bwk mknan sket utk majlis mkn2 nanti.. time tu da kat kapar... n kbetulan ade pasarmlm kat kapar.. last2 beli kopok leko sama donat dgn karipap.. wah.. sedap uh...

hurm pkul 530 bru sampai skola... bola da mule, bola tampa da start, takraw.. tah tak usha pulak... ssampai jek solat asar dulu... pastu lepak2 borak2 dan salam2 ngan junior.. saya ni bukanla senior yg glamour atau berjawatan smasa di skola.. so junior pon tak rmai la knal saya.. tgh2 borak bbudak ajk men bola tampar.. huh suda lama aku tak men .. tp lantak ah.. sempat la serve 2 3 kali.. sbb diorg men pusing.. so kne ikut giliran.. saya lihat muaz tak bermain bola , ble ditanya.. jawabnya da lambat sgt.. game da nak abes.. owh.. sy mneruskan permainan.. dalm 635 permainan dberhentikan sbb budak2 skola dah nak kne khidmat diri.. so takkan alumni bole main lg.. hormat la peraturan skola..

lepas solat maghrib ade mkn2 sket n kami dari kl terpaksa pulang awl sket sbb aqiel ade hall penting bersama kelurga die.. so sempat la mkn kripap, donut, kopok leko dan spegeti laksa...nyum2 tp mkn atas keta.. sbb rushing sket.. bile da sampai kl.. drop aqiel kat wangsa maju.. dan saya ngan muaz dinner kat kfc.. haha.. best2... mkn snack plate jek.. pastu die pulak drop saya kat setiawangsa.. hoho kembalila saya keseorangan kat dlm lrt dan sterusnya ktm...

dalam ktm saya berasa amat mengantuk... suda 2 3 kali saya membelek majalah skola yg saya design dulu.. hurm agak menarik.. ttp dsbbkan ngantuk sgt.. saya melelapkan mata..zzz.. kmudian sy terdengar.. ''stesen kajang''... hurm da nak sampai ni.. tunggu2 at last sampai jugak... bile trun saya tros call babah utk amik di stesen kajang.. bile da end call saya dapati saya bukan di stesen kajang.. erk... tp di UKM!! wah.. rupenye time tunggu tu sy da tlelap skali lagi.. ini suda parah~.. sya cuba cll bbh balik.. n tibe2 bbh call ... ''er fmi balik nek teksi je la.. bbh cm ngantuk2''... huh.. seb baik bbh tak g ktm kajang lg.. at last aku nek teksi jek dr ukm ke rumah.. huh mule2 igt puluh2 kne byr.. tpi 13 hinggit jek... ok la bile borak ngan driver uh.. harga double dikenekan lpas pkul 12.. huh~ tgk jam da pkul 11 30.. seb baik...

sampai umh aku da weng2 mengantuk.. n pas isyak ...zzz...