Saturday, 29 November 2008

ohohoo..kekusutan yg mlampau

ngehe.. hari demi hari kurase smakin kusut.. agak byk pristiwa yg kurang baik mlanda.. huh..

1) awl2 mule sem dulu aku tlh dlantik sbgai presiden qlc... wah.. mmg nightmare bg aku.. dr sem lepas aku jd pnolong.. tu pon aku da tak trtlaksana tugas sbgai pnolong.. ni kan pulak jd presiden sndri.. pda mulenye aku da mintak utk lpaskan jwtn tuh so aku igt da ilangla jwtan kat aku tuh.. tp ttbe ade org cll menyatakan aku nih presiden.. wah.. mmg tkejut aku time tu.. tp nnti akn ade meeting utk pralihan jawatan utk bg title presiden uh kat bdak2 1st year.. huh..

2) enset aku pulak ilang.. hurm.. mmg tensen time nih.. ilang pulak waktu2 penting.. sbb ade 1 program ni mmrlukan bantuan aku sket.. n then ble enset ilang tros lost connection.. huh.. lg satu aku tgh time tu gak aku da nak kne submit 1st project.. mmg la time tu paling kusut.. sbb byk keconfiusan brlaku.. time tu la nak tanye pendapat org lain.. tp ble enset ilang... sme tinggal khayalan... dgn no tepon bratus dlm uh.. gamba2...huh.. enset tu mmg jd sjrah je la.. yg tak leh bla.. skali ngan charger2 pon die kaut skali.. hanya tuhan la mampu mmbalas jasa baik beliau..

3) grup dlm studio.. huh.. plan baik yg drancang ngan wani dari cuti lagi tak menjadi.. sbb 2nd project nih memerlukan cooperation yg amat tinggi ... tde mende tuh ssh jadinye.. so kami da plan baik punye utk satu grup.. tp ble time tugasan dberi smenye lr dr ape yg drancang.. jd ktorg tpakse dok grup len2.. tp xpe redha je.. grup aku ni skang best gak tp cme cm bising2 sket.. n ramai jek tkejut sbb aku ni cm x leh bsing2..

4) aku dpt ulcer lg!! huh kali ni mmg besau.. menyababkan aku ni jd lebih pendiam dr biase.. nak makan, cakap n ape2 yg gne mulut sme ssh.. argh sakit dan pedih tu je yg trase.. alhamdulillah time last present dulu die baru nak membesa.. tade la sakit sgt.. skang die da klimaks.. mmg pling besa la.. kalau tgk pon mcm mulut org kne tumbuk.. bangkak je sebla.. tp.. nak wat cane tunggu dan bersaba je la..

huh.. tu jek pristiwa2 besa yg kurang baik mlanda.. stakat kecik2.. besela an.. tp bile aku tulis ni aku tringat balik sme ksalahan2 yg aku penah wat.. mybe ni la balasan dier.. kafarah la katakan.. lagi elok pembalasan kat dunia dri kat akhirat.. n ni mnunjukkan mungkin allah masih syg kat aku sbb slalu bg pringatan ttg kesalahn yg aku penah buat.. mmg setiap pristiwa tu ade hikmahnye.. enset mungkin boleh beli baru, ulcer mungkin boleh sembuh tp pmblasan allah d akhirat kelat mesti tak terkira azabnya.. mungkin itulah hikmahnya

wallahua'lam

4 comments:

pakcik fidaa` said...

syafakallah, moga cepat sembuh ulcer besau, tak tau boleh senget muka kena ulcer..

moga allah sentiasa mudahkan dari segala kekusutan dunia, jadikan kekusutan satu kegembiraan;)

hset mana hilang?jepun mari punya ke?

ibnfaudzi said...

pak cik fidak? aiyak mne satu da.. ade 5 pak cik n 2 mak cik fidak deh.. takleh kesan mne satu..

yup enset jpon.. huu.. rezki tde..

toksu fidak said...

innalillahiwainnahirajiun,

moga dah sembuh,

enset hilang?

ish..ish...tuuuu la..

toksu fidak lagi said...

oiit lupa lak

tahniah tuan presiden.............