usayd dan fida'

kecomelan tanpa batasan

kamus.vicks.declaration card

dalam flight ke negara bermata sepet

ahna dan ahya

juga kecomelan tanpa batasan

cinta dan mangga

mampukah mangga menjamin cinta yg berkekalan?

subway.seoul

subway yg user friendly.senang nak paham walaupon hampir seratus stesen

mangga dan saya

hanya recycle mangga yg ade

stamp world.seoul

saya dan obama

nmpak sgt obama ni caring orgnye.

terang architecture workshop '11

bersama dengan head delegate yg x brape nak head.

Monday, 27 April 2009

detik terakhir...cuti...



aha.. esok nak p gombak da.. start blaja balik.. otak pon da bekarat sket..da lame tak ngadap buku... asyik ngadap monitor jek.. haha... tak mengadap bantal.. ehehe..

kemas2 baju.. list down pe yg nak bwk.. n cr2 pe yg tak ckup...da busan2...lyan movie jap.. chating2.. guling2 atas katil.. besarkan perot... tibe2..ade permintaan dr kenalan utk mendesign sket..sesudah brief.. design tu utk para2 fc utk prog perkhemahan tahunan skola lame aku.. smih jeram.. erm tup2.. siapla 2 design simple mimple...



dalam lpas maghrib siapla design ni.. aha.. ini design cepat, tu yg serabai ayam sket... sori yek anifah.. mau kemas2 esok nk p gombak~..

sebla mlm pulak kluar ja ngan nodi p alamanda.. tsempak ngan njeb n da gang.. tp mlg x sehaluan.. so terpisah la kiteorg..

orait.. tu je kot.. wallahua'lam

Sunday, 26 April 2009

bookfair+muet+erat = penat+enjoy

oho.. mmg da season da aku tak post.. aha.. kekusutan melampau~

bkan sbb pe.. minat aku mengadap comp sjak akhir2 ni berkurang slepas da beli buku sketch baru.. yg lme da penuh.. byk sgt contengan2 x berfaedah.. tp bile da beli buku baru ni.. huh smangat nak mlukis tu membara benar!! tu yg da jrg on9 n update blog.. aha sori dong~

tp last week bile chat ngan abg kat jpon.. tetibe die mintak tlg design poster palestin .. hurrm mule2 cm tanak.. tp sbb utk palestin agreed gak ..ye la bile lg nak berjasa.. mne taw ssape yg tgk poster tuh n trase nak menderma ke.. tak ke aku dpt pahle.. huh itu yg ku mau!!


book fair~ aha aku mmg nak sgt pegi tp, mcm byk je halangn.. konon2 nak pg last2.. bese last2 ni mcm mende best, bak kate org la.. tp time last2 la ade byk mende yg dtg serentak.. n hasilnye.. tak dapat pulak aku g utk kalini punye book fair.. wassalamu je la ek book fair..

exm pling gerun... muet.. haha dtg tak dijemput.. aku igt awl bulan lime.. sedar2..rupeny 25 hb april... aku tau pulak pade 23 april.. peh mmg aku x ikut peredaran zaman la.. tu pon naseb baek si apuz yg kacak cll aku.. kalau tak frus menonggeng la aku sbb tlepas muet..tp aku masih sempat usha2 format die, study sesikit krangan dier.. ye a last kali wat essay pada final exm writing utk ept pada blan 3 2008.. amik muet blan 4 2009... mmg la mnangkap!! tp bile bab listening ..peh dgn ocho-ish lg.. adoi.. aku mnanges teresak2 kat dewan tuh...mujurlah air cond yg sejuk tu menyejat sgala air mata yang ade..



erat 09- peh amat cool.. dulu taun 2007 aku pegi sbg peserta.. n 2 taun lepas tuh aku pegi sbg fc+mentor+commitee.. huu tp muet punye pasal aku da termiss hampir 50 pratus dr prog.. grr geram pulak rase... tak dapat nak luang mase2 ngan protege2...huh.. tp paling best time slot setiap course akan bukak counter utk pserta2 lepasan nk tanye pape soklan ... hu.. counter aku architecture la pe lagi.. tp geng ngan umair... sbb die urp.. uh.. suasana yg amat cool..haha...tp paling touching bile nak pisah2.. alamak hatiku yg keras ni da mule melembutkan diri..sbb bile tgk protege2 ni melelehkan air mata.. adoi~ sebak pulak...trase mcm nk join pulak.. tp control2...hoho kne tunjuk professional.. haha

so, di kala tgn mengetuk papan keyboard ni.. hatiku amat gumbira n enjoy... tp badan cam letih2,.. mata pon da berat2.. ai soooo sleeepy... luse nak masuk gombak da.. yeay!! aku amat truja dan exited... tp pelik bile ramai msej kate...''fami ko mesti neves nak masuk u .." knapa perlu neves sdangkan itu mmg pilihanku~

Wednesday, 15 April 2009

testing2..

uh.. semalam.. aku amat bosan~ dan tibe2 terajen pulak n p bukak website deviantart.. uh kat situ kalau tgk artwork derang mmg sakit ati jek.. lawa2 belaka.. n tup2 aku tjumpe satu web freelance illustrator.. karya die mmg lah menarik perhatian aku.. dari segi drawing dah mmg superb.. tp bile bab colouring.. peh mmg lg superstar la.. nme artis uh zamzari.. kalau tgk mmg tension jek rase..

ini karya si zamzami tu.. gle cool kan~


bile tgh khusyuk scroll2 ut tgk drawing die.. tibe die ade tutorial cne nak mengaler... wah..aku amat teruja dan nak test2.. test sane sini... mule pakai mouse jek.. tp tlupe la.. aku ade pentablet.. abg aku penah tanye..pe hasil pentablet uh.. seblum ni mmg jarang aku nak gne..mlainkan nak padam kat photoshop bahgian kecik2...so kali ni aku nak try lukis.. n kaler skali.. mmg mencabar..n at last..

aku yg mencoba~

humh.. ok la kot..bg aku yg first timer.. lpas ni mau try2 lg.. sbb seronok bile time nak blend colour uh...mule2 amik koko mude n brush satu muke...except mulut n mata.. n tmbah pekat sket utk area sepatutnye gelap... men2 mende same till dapat canggini.. yeah.. mekasih la fih.. pentablet demo mmg mantap....

wallahua'lam..

Monday, 13 April 2009

saya suka design2..

baru2 ni ade sorg sahabat lama.. kwn skola mnengah dulu.. da lame tak ym ngan die.. bile2 borak2 ngan die.. mmandangkan aku ni tgh cuti.. die minta la tlg utk wat design header utk majalah.. aku tanpa pikir panjang aku iyakan aje.. sbb mmg aku suke design2 nih.. ye la.. bile byk2 kali buat aku akan jd lebih mahir.. bile lebih mahir.. design akn jd lebih gempak.. bile design gempak... itulah kepuasan hati...

kalau nak diikutkan mmg da lme die suro.. dlm bulan tige la kot.. tp tangguh2( sbb x urgent ).. n last2 ptg td bru smangat nak wat.. pulun2 punye pulun.. dlm maghrib siap la ...tp hati mcm tak puas ati.. ai~ ape kene nih.. rujuk jap dengan pakar @ pro...(best student studio 4..haha).. die kate kaler agak soft... hurm bile tgk2 balik.. a'a la mmg soft n nampak hambar~..

lepas isyak.. proses pembaikpulih design dimulakan.. test2 situ, test2 sini.. hurm last siap la.. n rujuk skali lg kat pakar.. die kate..'proceed' haha ala - ala mdm zaza pulak.. so touch up2 sket jdla sperti ini...

er.. muse ni nme majalah or buletin.. utk Psychology Students' Association... hurm kat uia.. so ni header utk mjlah tersbut.. tp kalau president die stuju la.. aku tlg jek.. sbb membe mintk tlg.. tade la bharap utk menjadi header buletin itu.. tp kalau jd, itu suda baik!!

erm.. tp ade lg 1 design yg aku tangguh dr dulu.. mmg da lame da.. iaitu baju utk karisma cenfos.. ngee saba ek ameer n ameerah..aku sedang usahakan..

tu jek kot.. wallahua'lam..

Thursday, 9 April 2009

ai... sy di tag~

tag.. kdg2 menyeronokkan.. kdg2 tak.. ikut mood.. n alhamdulillah mood saya baik.. so ia menyeronokkan!!!

ok..fatin..oo da pandai tag org eh~.. haha

bismillah..

Tag: Write 5 words bout urself.(lbih xpe :P)
a:(hurm...susah ni...) b:(hurm..mmg susah)

er...1st: creative.. kot

haha..bukan puji diri sendiri.. tp itu pe yg aku rasa.. aku busan tgk mende yg kosong.. n nampak biasa.. erm.. mybe di besarkan oleh family creative kot.. haha.. kecik lg2 umi da wat pertandingan melukis,mewarna diantara kami adik beradik..


hurm....2nd:cerewet..?

adakah betol? aku tak menyedari.... tp mdm zaza ckp ya.. studiomate aku pon same.. sampai ade org kate aku ni suke pikir mende susah2.. padahal mende tu boleh wat senang2.. haha.. bg aku mmg aku suke wat gempak2..utk dpt hasil yg gempak..bile tgk result..xde la gempak mne...ai~....ntah lah..

aa..3rd:pendiam..

haha.. aku ni pendiam.. slalu kene pakse ngan mak aku utk berckp2 ngan org len.. die kate pr(public relation) aku ni rendah sgt.. len la cm abg2 aku.. sungguh berani untuk bertegur sapa ngan org..... aku? ngan membe boleh arr aku borak2..ngan org luar... er stakat bg salam, tanye dok mne, name sape.. boleh la.. pastu diam seribu bahase... xde idea a nak borak panjang2...

er..4th:perahsia..haha

ahaha.. aku ni byk gak berahsia.. ala2 misteri gtu.. aku jugak byk menyimpan rahsia... hoho.. ramai jugak yg bersoksek2 kat aku.. aku dgn sukarela..mendengar je..tanpa dipinta.. scara automatic.. bykla crite yg aku tau.. tp privacy org takleh kecow2.. haha

yeah..5th:ceria!!!

aku yang ceria!!.. kalau tak ceria pon..buat2 ceria jugak.. sbb ceria paling best.. hati senang jiwa girang.. aku amat jarang bersedih2 tp kalau tension ade la
sket.... kalau boleh aku mau semua ceria!!jgn nanges2...jgn tension2... jgn mara2.. n dapat control perasaan.. itu yg terbaik!!

er 6th:...eh sket2 sudah.. ni pon da penat pikir...haha




di hari yg indah~

salam~

hu. smlm aku pergi .. erm nak p amik transkrip result.. pg2 lagi da kluar.. sbb nak p men boling dulu.. pada mulenye nak p ngan naqib usrah aku,abg dini.. tp last2 die kate ade interview pulak.. huh.. tpakse kami bertige jek. nodi, najib n aku.. men kat metro point.. hu.. 4 game doh.. naik sakit tgn aku.. tp 2 game pertama cm ok jek.. tp 2 game akhir cam hampeh jek.. ai2.. bile la nak tere men boling nih..

pastu p uia... atas keta... najeb aja aku men rubic cube.. haha seblum nih aku mmg tak penah tahu pasal care2 nak settlekan mende nih.. tp skang tau la sket2.. kirenye ade can la jugak nak siapkan.. seblum ni pikir2 mcm tade harapan jek.. haha..tinggal nak blatih je lg...

bile da sampai.. uhh lapa deh.. singgah aika nak lunch.. najib rindu kat m.cik aika.. tu yg mkn aika ..kalau tak ukc jek.. lpas mkn p smyg2 n tjupe junior usrah..tgk die tgh surf tenet kat musolla abc.. uh uia pj da ade wifi.. free pulak tuh.. ngee jeles2 time aku da kuar baru nak ade.. then p anr utk mneruskan matlamat asal.. amik transkrip..

hu kalau compare ngan nodi ngan najeb.. peh derang mmg malaikat dlm result derang.. dean list kot~.. aku? hurm.. tak dikire dean list sbb credit hour aku tak ckup 11.. huh.. aku 9 jek .. ai rugi2.. penat aku bejuang dgn pisau dan pembaris..memotong board utk projects.

.

lpas tuh p mid tgk .. hu best doh.. suke sgt aku tgk.. mr.dom amat cool bgitu juge ngan o'connel.. jalan crite mmg style.. mmg perlu dilihat..tp kanak2 takleh ar..sbb die 18 ke atas.. hoho aku da ckup umor da...so tade hall lah..

erm ..lps tu smyg asar n balik ke rumah.. ngee hari yg penat n menyeronokkan...tahniah utk najeeb sbb kali dpt join ngan aku kluar bersama slepas 2 kali miss ... haha

Wednesday, 8 April 2009

da behabuk yek?

ngee.. da lame aku tak update.. sedo2 aku kne tag.. si pemberi tag siap inform aku iku sms lg.. alangkah smangatnya kamu... tp maaf la yek lambat sket.. seperti post seblum ni aku btau aku da start bkerja kat umh.. hurm so byk la keje yg kene settlekan.. slide show presentation utk mak aku... m.cik aku... n yg paling latest.. design utk poster du'a kanak2 nak mule blaja.. hurm.. satu2 keje mendatang.. itulah jd batu penghalang sementara.. tp alhamdulillah da siap la sumer.. ade few works lg yg lmbt lg deadline die..


design2 poster..
becite pasal poster.. hurm.. mmg mule dr nak menaip huruf2 arab tuh.. ngan baris la.. agk susah sbb software jawi tade so gne illustrator jek.. aku mmg gne 2 software bile nak design2 nih.. photoshop ngan illustrator... bile da siap.. pikir pasal layout pulak.. hurm dgn bermule ari senin ptg.. (sbb tgh arinye p alamanda tgk movie).. n arini da siap.. 5 poster.. huhu.. inila die design x seberape... tp kali ni lebeh bersemangat sbb ni 2nd time aku dpt upah berbentuk duit.. haha kalau seblum ni lebih kpd kerja kebajikan .. haha



sme ni akan di printkan dalan size a1.. 84.1cmx54.3cm..hurm agak besa la.. time kat studio dulu a1 ni utk projek besa2 n gne2 tgn jek.. kali ni gne comp plak.. 100% lak tuh.. hoho
sme ni kne tulis sample sbb takut ade org copy pastu jd hak milik sendri pulak..

tag? ai..tag lg..
brbalik isu tag td.. hurm.. cane ek..owh bertemakan red & blue..bismillah

  1. Anda rasa anda hot? - kdg2.... bile kipas tak bukak
  2. Upload gambar kegemaran anda

GAMBAR TIME on da way ke palmyra,syria

  1. Kenapa anda suka gambar ini? - er.. sy rase gamba ini cool
  2. Bila kali terakhir makan pizza? - er..mkn kat domino time outing usrah
  3. Lagu terakhir yang anda dengar? - Craig David-Unbelievable..tah sape letak kat blog dier..
  4. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni? - YM
  5. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn nama ape? - er.. fami... ahmad(time ict dulu)... abg(rumate)...star?(sy x suke dipanggil tp org asyik panggil)..haha
  6. Tag lagi 7 org -
  • rahman
  • fatin
  • khairi
  • fatihah
  • muaz
  • nodi
  • mazzy
Siapa no.1 pada anda? - sefikrah n seperut..
Orang no.3 ada hubungan dgn sesiapa? - er.. ngan tuhan la.. family die..
Kata sesuatu berkenaan org no.5 - tere memasak..hehe
Bagaimana pula dgn no.4? - pendiam orgnye
Siapakah org no.2? - pecinta bunga~
Pesanan kepada no 6? - russia tu jauh...dekat2 suda..haha
Apa pendapat anda kepada no.7? - hurm.. anak buah aku nih.. rajen2..haha



Thursday, 2 April 2009

yeah..aku da bekerja..

alhamdulillah..

selepas beberapa hari aku membuang masa bgitu saja..at last ade la jugak kerja untuk aku buat di waktu cuti nih.. design logo da siap.. n skrang.. de satu dua design tak wat lg.. membe2 mintak tlg~ slain tuh.. aku jgak kne wat beberapa slide show.. kalau dulu aku slalu buat untuk mak aku.. skrang m.cik aku, kawan mak aku pon suro jugak.. ai.. dah la dri buku ke slide show.. ..kne bace..paham..n type.. urgh.. byk sgt pulak.. buatlah skadar yg mampu~ katenye ade habuan.. tp mengikut pengalaman yg ade...hurmm xleh ltak harapan tinggi2.. haha.. so..niat awal..tlg jek..habuan tu blakang kire... ngehehe..

wassalam