usayd dan fida'

kecomelan tanpa batasan

kamus.vicks.declaration card

dalam flight ke negara bermata sepet

ahna dan ahya

juga kecomelan tanpa batasan

cinta dan mangga

mampukah mangga menjamin cinta yg berkekalan?

subway.seoul

subway yg user friendly.senang nak paham walaupon hampir seratus stesen

mangga dan saya

hanya recycle mangga yg ade

stamp world.seoul

saya dan obama

nmpak sgt obama ni caring orgnye.

terang architecture workshop '11

bersama dengan head delegate yg x brape nak head.

Monday, 27 December 2010

hari demi hari

bismillah..

pgi ni bgn sedikit awal.. setelah tido terlalu awal..

smlm present case study utk project design sekolah. alhamdulillah..mule2 agak gusar dan berpeluh tapi mase present sume bjalan lancar.. walaupon ade sidikit fact yg kurang sahih.. heh.

next monday present site anlysis pulak. i.allah g site ari jumaat ni.. kat cyberjaya.

kali ni punya board betul2 berbeza ngan seblum nih. langsung tade gamba yg ditampal.. maksudnye sume mende kne sketch by hand.. adoi.. kalau satu 1 dua xpe.. ini mencecah puluhan mende utk di sketch. mmg penat n time consuming..

kalau nak di comparekan dgn time matrix dulu mmg len.. dulu stakat pilih2 gamba n tampal jek atas board.. snang.

lepas bork2 ngan kawan.. derang kate mungkin ni je last kite kne sketch2. sbb next year sume da gne computer, time ni jela ade utk asah bakat yg tumpul nih.. hump.. ade relevannye kat situ..

dari segi maklumat atas board dah kurg... da tade da karangan panjang2 kat board.. sume stakat point note je. lebyh byk ckp pakai mulut jek. konon2 mcm nak tunjuk kite ni betol2 paham tak ape yg kite tulis atau lukis.

ini baru 2nd year... kalau da 5th year sume2 ni kene wat sorg2.. case studynye.. site anlysisnye sume sendiri.. haa mase tu present sorg2.. wat board sorg2.. fuhh.. bunyi seramm jek. tapi tulah.. hari demi hari cabaran ini makin mencabar..perjalanan makin susah.. makanan pon makin lame makin mahal..

oleh itu, since sumenye smakin ssh.. jomlah kite mjd smakin kreatif dan ebat dlm sume mende! dr segi sume aspek termasuklah daei dan juga pelajar!....ameen!

wallahua'lam.

Tuesday, 14 December 2010

lelah.




gamba aku di atas diambil pada 10 am .. 10.8.2010.. beberapa hari sebelum final submission



bismillah.

..beginilah tiap2 sem.. asal dekat final submission jek.. mesti besepah bilik.. kalau org tanye nape x tido atas katil.. jawapan die..

[satu] tanak bg tido sedap2.. nanti telebih tido
[dua] tilam da kne sandar kat dinding dan atas katil ade homemade tracing table.

sebnanya aku ni jrg sgt buat keje kat bilik. tp sejak kaed mengeluarkan undg2 kurg mnarek dgn mengunci studio slepas 11pm .tpakse lah aku tperap kat bilik.

lg satu. kat bilik ade private tracing table.. kat kaed kne kongsi2 ngan org laen. lg2 bile budak2 1st year da naek kpale conquer sesuka ati. mls nak bising2 dan juga bersikap lebih matang.. bglah can kepada mereka..

tp. slepas siap trace. aku kembali bekerja di kaed. di mane2 klas kosong.. bukan ape.. sbb skit blakang dok tbongkok kat dlm bilik..juga sakit mate tgk bilik besepah2 dgn kertas2 [tgk bwh meja gambar di atas]

di kaed.. proses detailkan drawing sambil merender ape2 yg patut.. ha. teperap pulak aku di kaed.. kadg2 time2 sahur bru nak balik.. tp pling bgus. dpt join terawih bejemaah kat surau kaed.. kdg2 ade je imam dr abg 4th year.. walaupon x ramai.. skurg2nya terawih tu trjamin lah..


ade 5 sume tp yg len kurg mnarek lah~
[click utk lebih jelas]


ok abes cite pasal presentation board.. model plak..

time buat model studio da bole bukak sampai pg. kebetulan time tu jugk dok kalut dgn cad 3d.. jd pc da diangkut ke studio. jd. aku wat model kat sebla pc jek.. mleket la headphone kat kpala sambil men potong2 board.. stelah 3 ari.. humph bejaya la siap model.. sebnanya tu la 1st model yg siap dgn hati yg puas.. seblum ni asal nmpk lebih kurg jek..

tangkap gamba seblum wat smyg hajat nak final exm


abes pasal model... time present pulak..

time present aku no 5 tak silap. bhgian panel aku ni sume laju2.. aku pon tak sedar bile time aku.. seda org yg no 4 tu da siap.. humph.. rushing bukan men nak pg pin up drawing.. punye la bedebar... sampai pansel kertas pon tak pawak.. present dgn tgn kosong je..

tp paling dasat.. punye kalut sampai model pon tlupe nak bwk.. haiya!!.. naseb baik studio master aku.. mdm fadzidah prasan n tanye studiomate aku yg len.. fami ni tak buat model ke?
pastu membe aku bru kasi isyarat tgn... haha .. bru tringat..

dgn pmikiran kurg wajar aku da nak blari amik model aku. satgi membe aku ckp.. ko tu tgh present.. dok laa diam2.. oh tlupe lak.. ngehehe.. tp seblum aku tu aku sempat p amik pensel kat poket pijol.. haha.. ok da boleh catit pe comment2 panel. ..

mase present bedebar jugak. walaupon kene tiau dgn byk.. tp alhamdulillah masih boleh menjwb dgn tenang dan bernas[sambil gelak2]



haa ni mase kene tiau dasyat punye.. sorg graduate uia sorg lagi arkitek.. humph..

.. ok abes dah..

Monday, 13 December 2010

dup.. dab...[ini bunyi jantung]


resah dan gelisah..

ini prasaan hari pertama sem 2 di tahun kedua.. degree jurusan seni bina di uia

pg td jantung nih laju je bebunyi..

[satu] pg2 lagi pergi mahallah office utk check in.. cuak sbb hantar kunci lmbat arituh.. takut2 la kne saman.. alhamdulillah sume bjalan lancar..

[dua] bjalan dgn penuh smangat pergi ke finance.. hurm check nape result tak bole tgk2 nih.. bile sampai ramai pulak org.. no giliran 1024.. skarang 1010.. argh.. tunggu punye tunggu.. alhamdulillah.. ade org tinggal no giliran die.. 1020.. heee.. laju je angkut.. haha

bile check financial statement.. aha ade tetunggak sket kat yuran uh.. pastu check pasal compaund plak.. die kate kne p legal unit.. aha..

[tiga] mnapak ke lvl 3 kat hs tuh.. huh bepeluh sbb kat main hall kaed ade briefing!.. ok sampai legal.. bckp2 ngan akak legal unit.. die kate kne cll mahallah office.. humph.. alhamdulillah dgn baik hati akak tu bg gune tepon kat situ...

gayut2 punye gayut.. last compound aku tu kne waived! .. hu slamat duit biru dlm wallet yg kempis nih~.. ok..utk pengetahuan umum.. compound ni sbb aku lmbat reg mahallah sem lepas.. isk time tu asyik dok kat kaed je.. sambil garu kepala pikir cne nak wat video taaruf...

[empat] troskan pjalanan ke bank .. sampai2 punye la ramai org tgh bratur.. tgk jam.. 9.20am.. bank bukak 9.30.. ok kat situ mmg ramai gile org.. mungkin senaseb ngan aku.. yg x dpt tgk result ngan reg subject lg..

bile bank bukak.. barisan yg elok2 ade td tros pecah sambil sume dok brebut nak amek no giliran.. mls nak behimpit2 aku p amik borang.. isi siap2. n bru g amik no.. bia la lmbt sket.. tp slesa..

[lima] patah balik ke finance.. utk unblock. account.. tup2.. alhamdulilah.. da settle..hati gembira.. sambil hati bedebar dgn result~ ngee.. [dgr ramai fail subject bcm.. arghh seram]

[enam] kat depan pc di comp lab kaed.. bukak myiium..masuk mtrk no...masuk password... pg kat my academic.. pegi kat result...[time lgi laju bunyi die]......pup jeng..jeng2..alhamdulilah.. cukup2lah makan.. masih lgi lingkungan 3 ke atas~.. trus capai hp.. nak call umi.. satgi adek lak yg angkat.. humph.. ade tetamu katenye..lepak dulu.. nanti call balik..

[tujuh]proses add subject bermule.. alhamdulilah jugak... sume bjalan lancar.. section sume cukup.. jadual x clash.. tp credit mmg tahap maksima.! 21.5... aha tanak kalah.. since aku bru nak amik ungs 2. tpakse la usaha lebih sket.. rate2 studiomate 18.5 kot.. isk.. resah jugak time nih.. tp tawakkal je lah.. i.allah ok kot..sem lepas da senang lenang sgt.. kali ni kene usaha lebih..

[lapan].. sume da settle.. bajalan kuar dr lab ngan ati puas! misi tercapai.. on da way nak ke main hall utk brief.. bru nak call umi.. ehe.. mcm biase slagi tak dapat 3.5 ke atas..mmg kene comment jugak.. tp overall umi puas ati.. n aku lg puas.. walaupon de jugak subject2 yg rase rugi dapat rendah... isk.. ruginye~.. borak2 sampai la kat atas kusi dlm main hall..ehe..

[sembilan].. bermula kisah bru di sem baru.. project kali nih.. buat skola agama.. ehee.. site cyberjaya... typology institution.. s.master bro suhaimi.. parttimer bro azlan.. hopefully sume bjalan lancar~

Sunday, 28 November 2010

banjir~



bismillah~

uhuh .. maap terlalai lagi utk menghupdate...

fami de prog tlg org banjir kat kdah.. nak ikot?... apis ngan aku pg.. tanye muazan kat aku..

humph .. bunyi cam best... ha ok la free an..aku balas.. dgn bersahaja..

tup..tup.. ari kames mlm kami bergeraklah kluar bilek setelah bekemas ala2 kada.. kbetulan razi pon nak balik umh teros.. die p antar la apis muajan ngan aku kat tangga besa.. mule2 lalu.. aiseh mamat foreigner la.. mcm x best..lepas die antar ngan lepak2 tjumpe la manusia2 yg dikenali.. ramai gak org melayu rupenye.. tp beselah.. mlayu.. lmbat la sket..

pastu de briefing sket2 n paling best kiteorg diberi duet blanja! huyeah! utk mkn time bas brenti kat mne2 RnR.. dkat2 10 minit nunggu bas pon sampai.. heh ni first time aku naek bas uia yg kluar uia.. kalau dulu stakat pusing2 dlm uia jek.. maklumlah.. aku ni pasif sket.. tadela aktif mne nak join prog uia nih.. prog kaed sendiri pon jeling2 sebla mate jek..

okeh mase pjalanan.. aku tak banyak borak2.. byk telelap atau headphone di kepala.. seda2 da sampai kat kawasan guesthouse uum.. peh ebat jugak.. langsung unexpected.. bilik katil sedap, aircond.. pastu de tv siap... haha... mati2 igt tido kat skolah mane tah.. kalau taw suro apis bwk laptop..

okeh slepas breakfast kali ke 2.. briefing bermula!bla2....

then................ oh crap!

time nak bahagi2 kumpulan aku kne nature call.. mungkin penangan mee goreng pg td. bile aku kua.. sume da kosong.. grup2 yg aku knal da tade.. tinggal budak2 forener ngan budak uum.. tp kerana smangat asabiyah ketika itu membuak2.. aku menebal muke p masuk grup tu scara diam.. tp malangnya kantoi.. dan berpatah balik secara hampa sgt2..

then masuklah bas uum yg pnuh ngan strangers.. ah.. trase amat tensen.. tp bile tpandang de baju2 kuneng kat bahagian blakang. troslah ke blakang sambil buat muke ramah mesra..de jugak budak uia.. tp x knal pon. bile da borak2 taw la mereka dak engine 4th year. owh.. tambah lah membe baru!

ok bas brenti.. kami turun.. skang kat 'kampung pulau timbul'... tp mostly dah tenggelam..dgn air.. sdikit ucapan dr yb area kat situ, datuk pe name tah.. then bahagi kumpulan. ok.. mase ni aku takut gile .. sbb de grup 'lelaki yg kurang kelakian'.. uhh seram dong! geli pon ade.. last2 aku dapat ngan 2 budak uum ngan sorang forener uia..22 budak uum tuh.. sabah mari ! [lyn ngan yap]




ok pjalan ke rumah mangse.. aku tak taw mcm mane rumah dipilih.. sbb sume rumah lebeh kurg.. sume kotor..dan perlu di bersih.

ok sampai rumah pertama.. sedeh je.. air naik sampai dada aku.. hump utk pengatahuan.. tinggi aku.. around 178.. so paras dada aku tu mcm agak tinggi a. kerja d beri utk cuci pinggn mangkuk.. ok mmg adat org kmpg2 suke smpan pinggan byk2 kot.. sampai 2 almari penuh ngan pinggan ..masalah paling best bile air bersih kurg nak ade. ade pon slow. mule2 dok dlm bilik air dok basuh pinggan.. tp bile ade 3 lg pompuan yg take over.. aku p dok kat dapur umh sambil dok lap2 pinggan... sambil dok bork ngan mak cik2.. best2.. byk mende diceritenye..



12.30.. hari itu hari jumaat. tuan umh ajk pekene roti canai, tp aku kate pas solat kitorg dtg balik.then mlangkah kluar rumah.. tinggallah baju kuning aku kat umh tu..rpe2nye.. xblik da ke umh tuh.. uh. melepas aku nak pekene roti canai... baju kuneng aku plak di testing oleh dak2 uum.. nakal jugak mreka nih..



lepas jumaat da gerak p umah lain pulak.. hurm grup da kene pecah~ so kenal lg dak uum yg lain.. umh yg kali lg parah... banjir tu mmg satu la.. lg satu keadaan umh tu sendiri pon satu... argh.. bygkan air warne itam betakung dlm rumah.. bau die mmg kaw jugak.. huishh.. pastu ikan kering yg da belendir kat dlm peti sejuk... ngee.. tp da nme sukarela.. buat je dgn rela hati~..

pling best bile derang ternmpk ank ula dlm toilet~.. hihi kelm kabut jugak.


at last kat2 pkul 6 tuh da boleh balik.. kumpul kat masjid balik.. pastu g smyg asar jap. bau tgn mmg tayah ckp la tahap kewangian die.. punye tonyoh2 pon bau dok mlekat lg~





mlm tu tido mmg nyenyak abes.. awal pulak tuh.. haha..kate bilik aircond.. pastu katil best dgn selimut lg!

hr kedua!





kali ni aku punye struggle utk dok ngan grup uia!!! yeah ..pg cuci2 skola.. isk.. skola ni dasat gak.. task kiteorg utk cuci library~

mmg keadaan die mcm tongkang.. buku melekat2, almari koto ngan bahagian bawah dah tkopek2.. isk.. byk gak almari yg tepakse potong kaki die.. smangat sungguh forener bab potong kayu nih.. siap bole kasi smangat kat kawan die lagi~

siap men cuci2 library.. buku2 sume kene kemas.. almari kene susun... last2 nmpk library nih mcm library.. kalau tak nmpk cam book fair longgok2.. besepah2 buku..

sebelum balik.. makcik kmpung area tuh tunjuk pokok koko.. wohh exited aku.. yelah x penah nmpk.. seda2 je da jd koko crunch.. tp bile da potong rasedie.. mmg tak koko langsung..kelat2+masam~... masih putik mungkin~




mlm nih sumenye tido lmbat.. sbb? kiteorg p makan kat lua!! oyeah~.. restoran nelayan ..kuala muda ... dr jitra ker kuala muda.. bapak la jauh..takpe demi ikan fresh~.. lg2 bile diner ni sponsored.. oh so~ heaven...




laptop x bwk.. mp3, betri da abes.. pikir2 punye pikir.. aha.. membe2 baru kan ade.. eheh.. thanks lyn n da geng tlg chargekan.. sian korg struggle mlm2 nak cr suis off mp3 nih.. aha..

hari last!!

arini buat kerja yg lebih berkat... cuci masjid pulak!! bermula dgn dewan penuh dgn pinggan mangkuk.. plus kusyen org kampung yg tinggal dlm dewan uh... juga katak2 yg mnumpang teduh kat dewan tu jugak..

arini kerja bjalan lebih pantas dan efficient dgn bantuan jetspray.. tp air pulak la yg kurg nak laju.. humph.. kerja aku kali ni lebih kepada mencuci dan teros mencuci cawan2.. humph byk sungguh.. tp best bile dok d kalangan makcik2.. eheh..


1230.. sume da siap!! pinggan da dibasuh juga dibilas!!.. sume rase hepi!! igt x sempat siap td.. sbb rushing2 nak balik uia.. tp alhamdulilah sempat jugak!..



1.30.. tgh pack2 brg.. nak balik da.. majlis pnutup x sempat g.. juga x sempat nak jumpe member2 baru.. bai2 ikut sms je derang uh.. isk.. xpe ade mase kite jumpe lg~

fahad, rizanulhaq, mat, syukri, syita, lina , yap, tiqah, misa n ramai lgi.. best knal ngn korang!
yg student uum uh .. rajen2 trun ah uia..haha..uitm pon!

pe aku rase.. prog ni best n enjoy.. pling best bile dpt tlg org n dpt ringankan beban derang.. uh.. bygkan skejap je.. sume rosak.. next time jom join!!



p/s: gamba2 ni disedut dr fb.. fahad, syita, hurz, juga muazan terima kaseh kepada mereka~

Saturday, 6 November 2010

stapak lg ke hadapan~


bismillah..


sem ni saya amek cad 3d..walaupon nmenye cad 3d.. saya bukan la mengguna software auto cad ataupun 3d max.. tp pe yg saya pelajari ialah.. sketch up.. dan artlantis..

mule2 mmg exited bukan main.. sampailah saya sanggup drop ungs2 utk amek subject ni..sbbnye 22 subject ni clash.. bukan main smangatnya.

minggu pertama ok lgi.. sbb blaja basic sketch up.. sedangkan saya da mule main2 dgn sketch sejak sem 2 first year lagi.. takdela rase beban mne..

tp lecturer saya, bro suhaimi.. die mengamalkan konsep.. submition melalui gdoc..maksudnye.. setiap assignment perlu di upload di internet.. dan perlu update dan disertakan pendapat juga komen kite tentang assignment tersebut.. argh ni yg tak best.. mcm virtual diary.. tp memndangkan ini termasuk dlm carry mark saya menuruti saja..

dr satu latihan ke satu latihan.. dri care nak buat kerusi secara 3d sampailah nak buat gunung ganang yg disertakan dgn rumah skali.. dr benda yg simple sampai la mende2 yg complicated..
.. ade satu mase saya rase da give up sampai terpikir nak drop.. ohh smpai camtu skali..lg2 bile de membe yg cakap..

"aku agak kalau nak drop tu free mesti ko da drop an?"

heh .. membantu sungguh ayat beliau.. tp dgn bantuan rakan2 yg lain.. pastu jeles bile tgk apis ngan muazan buat laju2 jek.. pastu rase nak score la jugak subject nih.. nak letak effort lebeyh sket.. so keputusan yg spontan.. letak desktop kat studio.. hurm..

hikmah die.. kalau x paham pape boleh tros direct tanye seniorita 3rd year.. then kat studio takleh nak baring2 atas katil sambil tgk movie. heh.. nii ancaman paling dasyat kat bilik~

struggle dan tros struggle.. hasilnya tak seberape compare ngan yg lain tp saya rase bangge dpt buat mcm ni:





hurm.. itulah hasil sapnjang sem ni utk subject cad 3d..kalau nak di comparekan ngan lain.. uhh jauh sgt ke blakang.. saya masih perlu latihan dlm menghasilkan perspective yg lebih 'hidup'..

wallahua'lam


Friday, 5 November 2010

heh~ kenapa?


ikut rase hati nak je update tiap2 hari..
ikut tgn rase mcm mls..haha

entah nape skang makin mls.. tgn ni smakin rajen nak update atau comment kat facebook...

tringat dulu.. wat blog ni pon sbb g syria.. family nak taw pkembangan kat sane..jdnye rajen jek nak pg cc walaupon tepakse bjalan kua rumah, tunggu n tahan tuttut[teksi] n kne byr duet.. tp skang tenet kat mne2 ade.. kat rumah mmg 24 jam, kat bilik pon 24 jam... heh.. hairan~

nak kate tde modal.. ade jek.. tp.. ssh utk d olahkan dlm bentuk penulisan..

hurm .. xpe, slagi mampu, akn aku try utk update blog ni bg mcm zaman2 rancak dulu~

Wednesday, 8 September 2010

ok2 saya update~



salam alaikum~

hoho ni bukan stakat behabuk, berserawang mahupon bedebu.. ini da bekulat da!!
maaflah.. bukak je sem .. lantas aku jd mls utk ber blog.. cis2.. cepat btol lupe dratan aku ni.. kuat sungguh ber fb.. tak hengat dunia da.. bejam2 ngadap fb..x pepasal lupe tros yg aku ni ade blog jua..

bejaya sungguh abg mark ni pengaruh aku..ok secara pantas.. pe yg da berlalu,

1. [archais taaruf week].fes time jd head.. multimedia.. pnat, pening tp rase bangge bile design masuk paper.


2. [design studio] fes time jugak jd section leader.. section aku ni laki pupus.. itu pasal boley jd..
aktvt : arrange budak2 p zoo negara sampai bosan.. sbb byk kali sgt pg wat research..

: trip ke kuala gandah, best men ngan gajah.. sampai bau gajah melekat kat badan..
: wat campaign utk awareness for endangered animal.. siap de baju lg.. hoho.. dsign aku lg..

: bbq+ iftar utk section.. wuhoho.. seselambe jek wat bbq kat lvl 3.. berasap kaed~

design : research lab utk endengerd animal, gajah!.. site: zoo negara!

3. [bilik tidor] da btambah sorg ahli baru.. radzi tajuddin, foreigner dr batam,indon.. bru masuk tros tunjuk taiko.. dgn bermain 'bandung' muazan[roomleader].. aku wat relax je.. kalau die men 'bandung' aku..aku cmpk je die ikut tingkap



4. [hidup] aih makin x matang.. present depan lecture sambil berbalas senyuman... pastu gelak same2..bgn pg makin ssh.. nasib baik de rumate dari batam.. kdg2 die bgn awl..tp kdg matahari tpacak pon die dok selimut lg.. haha

5. [ramadhan yg da nak abes] peh ini parah.. xmo ckp byk... nanti rase sedeyh.. tp sejak dok kat umh.. rase terpelihara..

6. [jalan-jalan] kalau dulu aku rajen g orchestra. bru2 ni aku rajen p teater musikal pulak.. hoho cite cuci.. kredit to radzi.. sbb byk mende die struggle utk mende nih.. pg pulak ngan kampeni.. happpy!


7. [kaedfest] peh ini pun xmo byk comment.. geram ade suke pon ade.. last die jd neutral ja.. tp part pling suke.. aku jd mascot.. tp tau2 jek watak sswai utk aku... siot punye ed





8. abes da.. rajen2 saya hupdate lg..

p/s: raya da nak dekat. kepada yg terbuka blog ni .. ni ade kad raye~

Tuesday, 29 June 2010

archustic

bismillah..

blank....[akibat da lame tak menaip].....ni akn jd post yg pnjg...dgn gamba!!!

ok.. archustic da lepas.. bg mereka yg kurang arif ttg archustic... satu event yg besar utk budak2 archi.. sbb ala2 jamboree seni bina. setahun skali.. anjuran PAM dgn sokongn ukm+taylors college+ twintech.. kali ke 22.. [tibe2 ade rerama hinggap kat monitor]

ni 1st time aku jd wakil utk prog besa.. delegates uia .. terasa bangge jugak..tp terase gusar jugak.. sbb bawak identiti uIa..bak kate bro. ajil.. "jgn lupe kite ade I.." itulah yg membezakan u lain ngan uia.. n kesan die mmg aku dpt lihat walaupon kadang2 I tu da bengkok sket tapi kami still berpegang dgn I...

-oldies abes-

sebelum archustic:
pg kelas, balik kelas mcm bese..mase kosong..tgk muvi + tutorial after effects + kuar jejalan + tido..

preparation:
pegi kelas, balik kelas jek pg ngan apis & muazan[mereka rumate aku yg best!!] lunch kat kaed[murah]..kemudiannya pg solat...seterusnya..masuk lab wat keje ngan ahnaf ngan hussein ngan hazim ngan naqib ....tup2...pkul 6 tutup la lab tuh.. siap2 nak balik..[kdg2 naik kete ngan ahnaf atau nek moto...balik tros p beli mknan utk dinner..n tros balik bilik utk rehat.

-grinding besi-

-penghasilan rantai nunchuck berus lidi-

lepas isyak kuar balik utk g lab.. sampai la pkul 12..[credit utk abg zukri sbb bg gne lab sampai lewat mlm..] .. naik kar operation room untuk meeting [kalau ade] .. tak pon tlg kanak2 props.. sbb props mmg mcm gile byk!!..pkul 1 pg.. start training utk performance.. [termasuklah menari2] mmg best..penat..menyihatkan juga!! paling awal abes pkul 3 ..pling lambat sampai pagi esok..

-practice singing in the rain-

kalau takde kelas.. kelas tu ganti ngan tido..

tgh archustic:

yeah!! hari dinanti2kan.. resah gelisah sume ade.. tp lame2 jd best bile kenal ngan ramai org.. ari pertama mcm bese de suai kenal sket2.. n kali ni kne introduce diri dgn menyanyi.. haha.. pening gak.. pastu next day ade performance.. oh aku menari2 depan ramai2 org..atas stage.. mmg x penah aku buat..tp dgn latihan yg cukup dr nesh si choreographer.. so ok lah.. even de salah sket.. yg penting at last sme muke enjoy!!

-atas stage-
pastu mcm bese de modul2 program... dari buat alat music dr brg2 tbuang ..wat lirik n menyanyi skali.. disebbkan aku x reti men alt music . aku kne la masuk grup yg kne nyanyi..so de 4 org smenye yg kne nyanyi.. Oh tlupe nak btau.. grup aku no 7.. so nme grup MIGHTY SEVEN.. bile cheers kne wat gaye otromen seven.. even mcm sakai.. die nmpak comell gile!!

-mighty seven!!-
-2 3 kucing berlari-

fashion show.. utk design uia mnang no 1.. mlm tu aku jd photographer full time.. x sia2 aku tlg jahit baju mai wat kerawang utk baju ex.. walaupon x seberape . trse berbaloi la .. 22 wat muke ketat. mai mmg de gaye model ah.. eh lak mmg de gaya muke nak cr gaduh.. haha.
.-mai dgn kepak nana-

mai ngan ex..

installation.. ni kurg benaseb baik.. bak kate ahnaf.. "mungkin ni sbb kite solat zohor lambat kot" aku pon angguk2 je la.. byk hal yg x menyebelahi kami.. tak dpt present sampai abes sbb ujan. n dikire x mobile sbb kurang cepat utk angkat pg bwh bumbung.. [u lain ade paling kurang 20 org kat situ, uia de 3 laki dgn 2 pompuan]..tp x kisah la.. uia terpilih utk best 5 dari 17.. bg aku tu da ckup mmbanggekan.. n byk u yg suke. tp quote paling best n bangge aku denga "eh u all anta welding ni kat kedai ke?"...aku tersipu2 malu jek..haha

-beberapa saat seblum ujan-


-hazim model hamster terbaek!-

taylors college.. haha ni bukan collage ni shopping complex!! lawa gile.. food court die mcm kat klcc punye food court.. student activities room die mcm kat kelab 5 bntang..library die mcm ikea punye show room.. bilik computer die mcm mac apple punya kedai..dgr cite nak bukak topman ngan starbuck.. haih.. mmg x stady la kalu aku kat saner~... senang cite minum petang yg provided kat sini lebih best dr 4 ari mkn kat ukm..haha sory la ukm.. ini hakikat~-lawa dol-

-mmg tak focus.. kat depan bole tgk tasik-

selepas archustic:
knal ramai dak uia laen.. especially uitm s.alam.. mereka amat friendly...mesra rakyat gitu.. even gile2 sket..aku knal ramai dak2 2nd year.. so senang la aku nak mintak tunjuk ajar nanti.. kalau dulu segan2 lg.. lepas tu kat facebook , notifications mmg byk jek.. pastu salu dok comment2 kat gamba2.. haha.. mmg best~

-ngan anak metal uitm-


-time kaseh rakan2 sbb datang.. terharu gile bile tgk tgn yg korang buat tuh..
kepade razi, im , aryna, huda, nabila, farah, mida
lokman, dan, zack, n ramai lagi.. budak2 batch 12 ngn abg senior yg lain.. mmg terharu abes.. tinggal nak nanges je lagi.. -


skang jugak de keje baru.. taaruf week.. aku head multimedia.. aha.. pening2 da aku.. da la x ebat media2 nih.. cis betoll!!

okeh sambung len kali~


wallua'lam.

p/s: gamba sume diambil dr fb mereka:

Ain Neollene


Ahnaf Jamal


Zahirah Ishak


Siti Maisarah Xylon


Radzi Tajuddin