Saturday, 6 November 2010

stapak lg ke hadapan~


bismillah..


sem ni saya amek cad 3d..walaupon nmenye cad 3d.. saya bukan la mengguna software auto cad ataupun 3d max.. tp pe yg saya pelajari ialah.. sketch up.. dan artlantis..

mule2 mmg exited bukan main.. sampailah saya sanggup drop ungs2 utk amek subject ni..sbbnye 22 subject ni clash.. bukan main smangatnya.

minggu pertama ok lgi.. sbb blaja basic sketch up.. sedangkan saya da mule main2 dgn sketch sejak sem 2 first year lagi.. takdela rase beban mne..

tp lecturer saya, bro suhaimi.. die mengamalkan konsep.. submition melalui gdoc..maksudnye.. setiap assignment perlu di upload di internet.. dan perlu update dan disertakan pendapat juga komen kite tentang assignment tersebut.. argh ni yg tak best.. mcm virtual diary.. tp memndangkan ini termasuk dlm carry mark saya menuruti saja..

dr satu latihan ke satu latihan.. dri care nak buat kerusi secara 3d sampailah nak buat gunung ganang yg disertakan dgn rumah skali.. dr benda yg simple sampai la mende2 yg complicated..
.. ade satu mase saya rase da give up sampai terpikir nak drop.. ohh smpai camtu skali..lg2 bile de membe yg cakap..

"aku agak kalau nak drop tu free mesti ko da drop an?"

heh .. membantu sungguh ayat beliau.. tp dgn bantuan rakan2 yg lain.. pastu jeles bile tgk apis ngan muazan buat laju2 jek.. pastu rase nak score la jugak subject nih.. nak letak effort lebeyh sket.. so keputusan yg spontan.. letak desktop kat studio.. hurm..

hikmah die.. kalau x paham pape boleh tros direct tanye seniorita 3rd year.. then kat studio takleh nak baring2 atas katil sambil tgk movie. heh.. nii ancaman paling dasyat kat bilik~

struggle dan tros struggle.. hasilnya tak seberape compare ngan yg lain tp saya rase bangge dpt buat mcm ni:





hurm.. itulah hasil sapnjang sem ni utk subject cad 3d..kalau nak di comparekan ngan lain.. uhh jauh sgt ke blakang.. saya masih perlu latihan dlm menghasilkan perspective yg lebih 'hidup'..

wallahua'lam


4 comments:

nadia rusli said...

waaah...mantap!setapak lagi ??sket je lagi..haha

una210 said...

ohh
saya sgt bangga sama kau!,huuuu
x mampu la den na wat dessign camnih,huuuu

fami said...

fatin,

bese jek nih.. de raaaamai lgi yg mantap.. sket ke? banyak lgi nih.. huhu

una,

time kaseh, ala buleh jek ko nak wat lg baik dr nih... yosh!

V said...

perangai engkau ni kann~ heishhh (-__-")>