Monday, 27 December 2010

hari demi hari

bismillah..

pgi ni bgn sedikit awal.. setelah tido terlalu awal..

smlm present case study utk project design sekolah. alhamdulillah..mule2 agak gusar dan berpeluh tapi mase present sume bjalan lancar.. walaupon ade sidikit fact yg kurang sahih.. heh.

next monday present site anlysis pulak. i.allah g site ari jumaat ni.. kat cyberjaya.

kali ni punya board betul2 berbeza ngan seblum nih. langsung tade gamba yg ditampal.. maksudnye sume mende kne sketch by hand.. adoi.. kalau satu 1 dua xpe.. ini mencecah puluhan mende utk di sketch. mmg penat n time consuming..

kalau nak di comparekan dgn time matrix dulu mmg len.. dulu stakat pilih2 gamba n tampal jek atas board.. snang.

lepas bork2 ngan kawan.. derang kate mungkin ni je last kite kne sketch2. sbb next year sume da gne computer, time ni jela ade utk asah bakat yg tumpul nih.. hump.. ade relevannye kat situ..

dari segi maklumat atas board dah kurg... da tade da karangan panjang2 kat board.. sume stakat point note je. lebyh byk ckp pakai mulut jek. konon2 mcm nak tunjuk kite ni betol2 paham tak ape yg kite tulis atau lukis.

ini baru 2nd year... kalau da 5th year sume2 ni kene wat sorg2.. case studynye.. site anlysisnye sume sendiri.. haa mase tu present sorg2.. wat board sorg2.. fuhh.. bunyi seramm jek. tapi tulah.. hari demi hari cabaran ini makin mencabar..perjalanan makin susah.. makanan pon makin lame makin mahal..

oleh itu, since sumenye smakin ssh.. jomlah kite mjd smakin kreatif dan ebat dlm sume mende! dr segi sume aspek termasuklah daei dan juga pelajar!....ameen!

wallahua'lam.

3 comments:

rabbani said...

mmg ... belaja mmg no1, tp dakwah kita blm lg menjadi yg kedua.. sma2 kita usahakan.. jumpa anta kat usrah nnt

nadia rusli said...

ameen3
belajar semakin tough...semoga kuat!

azve3 said...

berusahalah. kerana Dia sentiasa bersama kita..