Saturday, 15 May 2010

di tengah kesibukan


alhamdulillah td bru je blansung mjlis ptunangan abg aku yg ke3

ni jgak majlis ptunangan yg ptama aku g, abg aku lg 2 org tak sempat.. sbb wat time de studio.. mmg ssh sket la aku nak p..

mlm smlm mcm biase de training performance utk acoustic, architectural workshop kat ukm, aku join delegates dr uia.. 7 org dr first year, tp bukan pasal acoustic aku nak cite, so smlm pkul 3 kot baru sampai bilik kat uia.. dgn penat lelah aku befikir kalau aku tdo ni mmg ssh aku nak bgn pg esok sbb aku da janji ngan umi.. umi nanti pkul 9am fami sampai umh.. mean mesti la btolak dr uia dlm pkul 7..

aku amik keputusan utk x tdo n tros bjaga sampai pg.. mule2 dok on9.. borak2 ngan sape2 yg ade.. tp mate da makin ngantuk aku amik kputusan utk p basuh baju.. huh mmg byk.. tiap abes training mesti bepeluh sakan, bau pon bukan main.. terbaik dr ladang!

malangnye lepas basuh baju aku telelap, sedar utk smyg subuh dlm pukul 645, cis baju tak jemor lagi.. rushing2 jemor baju dan kemas2.. at last kuar bilik dlm pkul 730am.. da tbayang2 aku bakal kne marah nih.. berbekal camera slr ahnaf yg aku pinjam.. bwk la p tunggu kat bus stop,

pkul 915. enset bervibrate. aku yg tgh tido pon tasedar.. tgk umi da call..pikir jap pe nak jwb.. bru tekan button ijau. ha fami kat mne da? dgn tenang aku jwb kat serdang nih.. tunggu train tadi lame.. mak aku sambung lg.. ha nanti x sempat mndi la ni sume da siap tinggal fami je lagi.. gulp.. trase besalah pulak.. dgn lembut aku mnjawab, umi, fmi da mndi pg td seblum nak balik.. tinggal balik nak sarung baju batik jek.. umi tediam n lepas salam die letak talipon..

tepat jam 930 aku sampai umh dan tros besalin pakaian... bajun batik indon yg aku pakai time orchestra menjd pilihan.. sbb saiz die paling ngam ngan aku. actually aku tde bju batik pon.. sume pau dr ayh aku punye jek..hehe.. ni la untung bole kongsi baju ngan ayah. settle sume aku snap2 la gamba hantaran.. wouh trase bsalah sbb x tlg2 wat hantaran skali..

1040am. da sampai kat umh si bakal, kat taman tun, aku dgn gaya photogrpher turun kete dulu.. ye la nak snap2 keadaan, lg2 abg aku yg nak btunag tu bukan ade pon, die kat jepon tgh wat master.. kami je wakil..umh pon lawa jek.. yelah atuk2 si bakal ni tan sri dowh.. aku pon cuak..protokol~ tp derang cam friendly so mcm tde hall sgt la..

jd photographer jugak amat best.. boleh begerak bebas.. tade sape nak halang.. kang halang x dpt masuk gamba..haha.. time sarung cincing mmg aku sorg je laki..yelah ni kan hal2 kaum ibu segan2 jugak.. tp wat bodo sudah.. tp aku ni pon amateur so lambt la sket nak setting2..heh.

lepas tu bru la nak merasa nasik briyani gam.. cis daging ngan ayam da abes.. tinggal kuah jek.. tambah sayur2 sket.. mmg aku jd herbivor la kejap..tp xpe.. baru tunang.. kang time kawen aku mlantak abes2san..haha.. sambil tu sempat la beborak ngan adikbradek+spp bakal akak ipar aku yg ketige.. adek laki de 2 org sorg amek culinary dan sorg aku sek men taman tun f5. die pon de lg 3 org adek pompuan... tp tak prasan pulak yg mne satu..tau2 jela aku ni pemalu sket.. haha

tak lame tuh men tuka2 hantaran.. pastu tangkap gamba ramai2 n mule punggah2 hantaran utk balik.. salam2 n balik!! aku punye badan bepeluh tak igt!!..masuk je kereta tros tanggal baju batik..






3 comments:

im_zi said...

tggu kad wangi dr fami~ ;p

nadia rusli said...

aah..kami tggu!!haha...

fami said...

kad wangi? owh utk abg yg bru tunang tu eh?

boleh2 nanti saya jemput kwn2 lain.. tp exact tarikh x sure lg..

nanti saya inform kemudian..