Thursday, 13 May 2010

sepetang yg menarek


alkisah,

pada asalnya razi die nak gi lowyat, kononnye nak beli beg camera, atau lense 50mm atau ext hardisk. smangat beliau untk beli brg2 ni x lain tak bukan kerana beliau ign pergi ke Melbourne, australia ..sbb ape dan watpe die gi sane mmg panjang citer die.. so tayah cite kat sini..

tup2.. lepas lunch kat ali muazan razi dan aku bergegas kluar dr uia utk pergi ke putra lrt, kate razi kalau bukan sbb harge parking yg mahal mmg die nak gi tros pakai kete.. tp muazan ckp, sumenye ade hikmahnye.. kite sume secara tak langsung bole besenam.. memandangkan seluar kite makin ketat, aku meneka, mungkin seluar kita mengecut kot.. razi meng iyakan je.. muazan pulak geleng2.

da sampai lrt mcm biase beli tiket dan tunggu train dlm train mmg byk perkara kami bincangkan...... tp topik yg hangat ialah kawen ..haih janji bile ade razi ngan muazan mmg kawen je yg tkeluar dr mulut diorg.. dah panas2 borak die akan ade satu kesimpulan yg same bahawa diantara kami aku yg kawen dulu... cis, aku yg yg kurang amek pot dlm pebincangan diorg tetibe kene kawen awal.. dan razi paling last n time kawen razi, aku ngan muazan kne lawan 0ne two som utk sape jd pengapit razi.. hape da .. cube la bincang masalah ummah bole jugak aku join2..

ok sampai kat imbi kiteorg p times dulu kate razi die nak cari sluar.. peh lju je die mnuju ke kdai Giordano.. aku ngan muazan belek satu 2 baju pastu tros lepak lua..then denga suare panggil, jom! oh razi kluar dgn tgn kosong.. katenye saiz kat situ besa.. yg muat2 tade.. tros laju kami pg ke lowyat.sbb aku kne beli ram lptop aku bepisah ngan derang ..nk cepat..

bile bjumpe balik ngan diorg, razi kelihatan monyok, rupenye beg yg die inginkan da jumpe.. tp arge die 6++ heh.. gile mahal!! itu da pro punye beg.. sedangkan razi masih dlm perjalanan utk sampai ke tahap tu.. jdnye tros cancel utk berbeg camera yg baru.. pastu aku bg cdangan ext h.disk yg aku da survey td.. tp kesedihan die tak dpt beg camera membuatkan die rase tanak beli h.disk da.. len kali la.. kate die.. ok pastu item ketike dlm senarai.. lense 50 mm.. rupenye die survey siap2 pling murah 3++ mmg besinar2 dan bekace2 mata die utk beli lense. aku sebagai pengguna tegar camera die mmg menyokong je.. nanti bole la snap gambaa lawa2..besa je langkah kiteorg utk turun ke basement sbb nak teman razi withdraw duet, mule2 kat cimb. pasti technical error, pastu kat rhb, kemudian eon bank.. sumenye takleh.. adoi, humphh takde harapn aku nak merase 50mm.. razi keluar dr low yat dgn tgn kosong.. muazan pula dah menhabeskan 100 dlm lowyat.. aku pinjam wat beli ram.. hehe kate bank rosak ngan aku2 pon xleh kuar duet..

abes tuh pg times balik utk smyg asar, selesai solat.. razi btau aku.. eh solat aku td tak khusyuk aa.. memikirkan tujuan sebna die dtg ke low yat... die tambah lg.. mungkin ade hikmahnye.. ye lah aku kat sane(australia) sorg2 gak sape je pon nak snap gamba aku.. coach aku bukan reti mne pon.. aku angguk2 je tande stuju..

selesai solat terlalu saloon gunting rmbut.. muazan tjeling2 kat rambut razi yg baru potong..die pon ckp.. eh aku rase cam nak gunting rambut la.. dan2 jek.. tp die tanak kat saloon sbb takut amoi cine bermain2 ngan rambut die.. mybe die nak abg bangla kot... lebih selesa..hehe.. pastu tross balik ke lrt putra, dlm train mcm biase kami borak2, tp kali ni bukan pasal kawen dah.. kali ni pasal scholarship..lebih matang mungkin

sesampai jek tros ke destinasi kedua~ kedai bundle famili.. razi mencuba naseb kat sini.. selepas gagal mencr saiz seluar yg kecik kat giordano td..alhamdulillah kali ni kami keluar mmg bukan tgn kosong dah.. masing2 ade plastik beg yg terisi dgn pakaian yg tersendiri.. semua tersenyum puas.. koman2 kluar uia ngan tgn kosong.. balik uia ade la sumting..kami mneruskan langkah utk ke uia..

tgh2 perjalanan.. ade shabt kepada razi ajak tgk wayang... 3idiots cite yg kate razi..mmg mnarik..yg menceritakan ttg sistem pembelajaran dlm universiti..aku mcm berminat.. muazan mcm x kisah die angguk2 jek. tp bile dah tau tu cite industan, hati mcm mls sedikit.. maklumlah last kali tgk cite industan mungkin tingkatan 1 atau 2 tu pon time cuti skola.. namun selepas termakn pujuk rayu razi, tambah2 die yg sponsor tiket.. aku ok je la..then balik uia utk solat asar n dine.. dine kat uia lebih murah.. subsidi kerajaan kate razi.. tambah2 lagi muazan tertarik kat akak jual air...........mungkin

dlm pkul tujuh setengah da sampai kat wangsa walk... teros mlangkah maju ke arah surau.. sampai2 da penuh.. ramai jugakk org smyg.. xa sangka boleh penuh..tunggu2 utk trip soalat yg kedua terjumpa musa dgn baju a & w.. oh bekerja rupenye die.. bile ditanya awen ngan fit pon bekerja gak tp kat kedai seberang.. little wok kalau x silap.. uh kalau aku x join akustik.. mmg aku pon bniat nak keje..

then tros ke tingkat ats utk p beli tiket.. wyg kat w.walk bru je bukak x sampai sbulan lagi.. dulu dtg kat atas ni p men boling ja..skang da de wyg pulak.. lawa pulak tu tempatnye.. kate razi nmpak mewah mcm kat pavi dah.. dengan de lobby yg berskrin besa plus lampu yg besa2.. karpet pon lawa jugak.. tp tempat beli tiket die mcm burok sket.. lantai die mcm pasar pulak tgk.. bajet kurang mungkin..

1120pm. huh.. mmg lame betol eh cite industan nih.. x sangka lame sampai canggini.. kalah tgk cite lord of the ring mahupon harry potter.. naseb bek kat dlm tu duduk mcm2 gaya.. kalau tak boleh kebas kaki nih.. sedikit review pasal citer tu.. pasal 3 sahabat karib, blaja kat engineering kat u terkemuka kat india. tp sistem die mcm hampeh.. galak student utk hafal tp bukan praktikal, so derang ni slalu mmbrontak.. tp yg paling penting dlm cite nih pasal persahabatan yg akrab diantara mereka bertige.. ade part yg mmg menyntuh hati.. sebak pon ade.. cis tere jugak director industan bermain dgn perasaan aku.. last2 mereka ni bjaya jugak hidup dgn senang dan happy dgn cara mereka yg tersendiri..ha sape nak softcopy die aku taw sape yang ade..

dgn rushingnye aku balik kaed sbb de training akustik, tp dsbb choreographer x dtg. training jd meeting.. tungtang2 balik pkul 2.kot.. sampai bilik muazn da tido..aku pon da menguap skalii dua..on9 skjap..pastu zzz..


brogalala

lepas layan orchestra











4 comments:

nadia rusli said...

haih..3 sekawan ni lagi??huhu...menarek nya ptg kamu...^_^

fahmi faudzi said...

siape lagi nak sudi kluar.. kami betige jek..

Basuh Baju said...

haha gua komen blog lu dari melbourne..peh- lu patut bangga..haha

tetiba aku blushing sbb first time ada org tulis pasal aku bukan main detail siap dialog bagai..haha

btw, gua ajak lu org tgk 3 idiots sbb nak bagi korg hint nnti lg 5thn cari gua di india..haha

bab2 kawen ni, kita doakan dpt JPA utk kau dulu ye? :p

fahmi faudzi said...

oceh, perlu ke?

haha.. lu mau sambung archi kat india ke? tak pnah lak gua gua dgr lu tringin nak sambung sane..

ke lu mau pasang org india.. dgr cite org sane lawa..cume slalu pasang subang kat idong je aa kot..tp tde hal lu punye pasal gua bole cr stakat masjid india je la...jauh2 gua cr gune google ja..

bab kawen? jgn disentuh ok..perkara lame lgi..insya allah.. yg penting gua nak lu tlg doa gua dpt jpa.. kalau dpt stakat deen uh tade hall punya!!..