Wednesday, 26 May 2010

itik pulang pg~


pertamanya, kepada pakar bahasa aku mintak maaap sbb mengganti pekataan petang kepada pagi. itik pulang petang membawa maksud berjlan seiringan atau secara ramai2 dgn sopan santun atau lemah lembut... biase petang2 kalau kat kampung tuh..dptlah tgk itik berperangai sedemikian rupa.. terkedek2 bersahaja..kalau ade ank, mmg berjujuk je ank beratur kat belakang... sungguh berdisiplin

tapi setelah di modified sedikit.

itik pulang pg aku pikir ia adelah situasi apebile budak kaed yg dekat2 subuh bru nak balik bilik.. keadaan tu mmg mcm itik balik petang.. dengan mata panda tak cukup tido, gerak kaki yang bersahaja+mls+mengantuk. pastu biasenye akan beramai2.. naik moto atau kereta atau mungkin berjalan kaki..

mcm aku naik kereta tu jaranglah, naik moto tu de la bile berpeluang, tp kalau tak, mula la membuka langkah utk berpijak di walkway uia nih.. alhamdulillah, buat mase nih. x penah pulak aku tersilap jln , cume tersalah masuk toilet ade la skali, lepas solat suboh. dgn mata terpisat2, langkah laju je menuju ke toilet tingkat dua.. yang disangkakan tingkat tiga..yg best.. bile da masuk, baru seda.. eh lawa pulak toilet nih, da renovate ke? terfikir sendirian.. then da lame bru terfikir lain mcm, tambah2 lagi bile nak kluar toilet, tersempak dgn pompuan mne tah, demm, abes nanti org igt aku pervert di pagi hari.. tp aku kluar dgn muke ngantuk n aih, sori2 mamai td..aku harap akak tu tmakan dgn lakonan spontan aku..tp itu skali je yg aku tesalah masuk ok, tp yg sengaja masuk pon, ade la jugak skali dua, tp time mmg confirm tde pompuan da.. tu pon utk pg bersih2 brus cat, itu sahaja.

tp ade jugak org yg kurang bernaseb baik.. cthnya..naik keta ternaik curb jalan atu telanggar pokok, naik moto terlanggar moto lain atau jalan kaki terhoyong hayang, da kate ngantuk mcm2 bole jd, nau'zubillahhimin zalik~ mintak dijauhkan dr sape2..

jdnya, sem tige atau dikenali semester pendek, aku expect utk x busy n act as a normal person, mean bukan budak archi di sem panjang, tp dgn bertuah aku join acoustic, tros harapan aku tu musnah sama skali. keadaan aku mmg seperti itik pulang pg.. haha haih2.. itula menggatal sgt tgn p tkan keypad enset ..yes.. bile deli tanye nak join ke tak..

haha bak kate org tue buang yg keruh amek yg jerneh, even dlm kbzian aku boleh knal ramai org senior.. er secara lebih detail junior sebnanya, kebanyakan mereka 89.. sedangkan aku 88... senang cite ramai yg involve prog ni budak 2nd year, dan dari 1st year cume 7 org dari 30 org.. nak kate kami insan terpilih, boleh la.. haha..org klnatan kate, agah atau koya soghe.lgpon aku byk pengalaman baru, jahit guni utk buat baju? cat banner gune plaka yg diproject dr lcd projector, welding besi yg mampu menahan beban 80 kg dan mcm2..bile lg nak dpt peluang mcm nih

12 jun tarikh keramat, bab nari2 mesti da settle, installation 4hb should be done, props pe sume aku da lepas tgn, tp tlg sket2 jek. tp bak kate sadeeq, kalau kerja2 tukang mmg kita kena tlg, sbb x ramai suka masuk bengkel.. tp kami suka!! almaklum dr kecik ayh da ajar main dgn test pen, tukul, drill, mcm2 lagi..

jdnye..arini akan masuk bengkel lg, lunch kat kaed n tros ke bengkel, harapannya sume siap dlm waktu ditetapkan, n pling penting menang semua acara atau competition yg kami join!! doakan kami~




2 comments:

nadia rusli said...

haha..mata panda...
haih..isu ni x pnah berakhir...knape x boleh kembali pd asal??
knape perlu buat kerja smpi lewat mlm eh?eh..pagi...haha...

fami said...

bese kene dtg pkul 9mlm, n akan pg ke lab, utk installation atau sculpture. then abes pkul 11.30 naik atas utk wat keje.. keje kat sini mcm props, cat banner.. banner besar2 dan detail~ tu kalau x de training performance

kalau ade lepas 11.30 tu pg gallery utk training.. hurm itu ikut time.. kadang2 abes awl.. kadg abes lambat.. tp skang makin dekat ngan tarikh keramat.. mcm akan slalu balik lambat~